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Dégustez Florence – un itinéraire gastronomique autour de l’Oltrarno

  • Dégustez Florence – un itinéraire gastronomique autour de l’Oltrarno

    Les gourmets avisés traverseront la rivière puor atteindre l’Oltrarno, du côté de la rive artistique/artisanale de la ville. Ce safari gastronomique florentin de quatre heures, en anglais, vous donne à voir la face cachée de Florence pendant une intéressante excursion que vous réaliserez à pied. Cette excursion d’Eating Italy vous permettra d’acquérir de nouvelles connaissances sur l’histoire de Florence tout comme sur sa gastronomie. Sur le chemin vous trouverez des dégustations de délicieux mets tels que des fromages, des viandes séchées (salumi) tout comme des crostini et du vin, des biscuits florentins et de la glace. Si vous ne pouvez pas faire l’excursion, vous pouvez toujours suivre votre propre version de l’excursion que vous aurez planifiée à l’aide de nos conseils ci-dessous, mais pour que vous soyez assuré de pouvoir déguster, vous aurez besoin de faire une excursion. 

    Si vous avez l’estomac solide, une des spécialités est le stand de nourriture Da Simone (Piazza dei Nerli) pour des tripes (lampredotto), la cuisine de rue typique de Florence. Le sandwich aux tripes, est littéralement fait avec « le quatrième estomac d’une vache » est apprécié par tous : des fans de football de la Fiorentina, les artisans jusqu’aux aristocrates. Alternativement, Macelleria Mignani (Borgo San Frediano 127/r) sert des salami infusés au fenouil à déguster. Pour ceux qui sont plus sucrés, la Pasticceria Buonamici (Via dell’Orto 12/r) propose des démonstrations de la réalisation des cantuccini, les célèbres biscuits florentins à l’amande, cuisinés par un duo père/fille. Ils vous diront pourquoi le pain toscan est réalisé sans sel, supposément parce que le sel était autrefois une denrée réservée pour les mets « précieux » tels que le salami. La Fiaschetteria Fantappe (Via dei Serragli 47/r) pourra vous livrer votre premier verre de Chianti de la journée, accompagné d'un crostino toscano, une croustillante bruschetta tartinée de foie de poulet.

    Site web: www.eatingitalyfoodtours.com/florence/tours/oltrarno/

Expérimentez une véritable visite de la Toscane avec

Grape Pressing Tour in Chianti - Immerse yourself in the shoes of the farmer

PRIVATE DANCE OF THE WINE - ORGANIC WINE & FOOD TOUR IN CHIANTI – Tuscan Life Style

Tour Length: 7/8 hours.

Dates: Every season. Days of Week: Everyday.
Departure Point: From your accomodation. Please note that the rate includes a pick-up and drop-off in Florence. Driver can be arranged to pick you from the place you stay in any region within Tuscany.
Departure Time: 09.00/09.30 am – return 5.00/5:30 pm.
Note: During this excursion transport will be made in a de-luxe limousine or minivan or motorcoach which offers the maximum comfort, with air-conditioning, large panoramic windows and comfortable seats. The price includes scenic stop at Piazzale Michelangelo (heartbreathing view on Florence).

Popularity: *****  (best seller Wine Dance in Tuscany)

dès 210 Euro

Romantic Candlelight Dinner and Wine in Tuscany

A special dinner is an opportunity to celebrate a special date or a time to celebrate with friends. To organize a romantic dinner in honor of those you love is a wonderful gift and every "Dinner is an event" for the owners of this estate, where close attention is paid to choosing the finest dishes and offering the best service and hospitality to guests.

dès 80 Euro

Vintage Fiat 500 Panoramic Tour of Florence from Lucca

Get behind the wheel of a vintage Fiat 500 and drive around Florence’s hills on a scenic 3-hour tour. Drive up to Piazzale Michelangelo and see the breathtaking view over the city. Keep heading out and visit Fiesole, a hill town situated just above Florence, which holds one of the city’s most incredible sightseeing spots.

dès 65 Euro

Florence wonderful tour: CUPOLA GALLERY AND DUOMO MUSEUM

Consisting of two interconnected ogival shells, the cathedral's octagonal dome was erected between 1418 and 1434 to a design which Filippo Brunelleschi entered in a competition in 1418 but which was only accepted, after much controversy, in 1420. A masterpiece capable of withstanding lightning, earthquakes and the passage of time, it continues to enchant all those who observe it from afar. The dome has a diameter of 45.5 metres, the equivalent of the baptistry in its entirety. The competition that the Opera di Santa Maria del Fiore ran in 1418 was won by Brunelleschi, but work did not get under way until two years later and was not completed until 1434. The cathedral of Florence was consecrated by Pope Eugene IV on 25 March 1436.

Brunelleschi's astonishingly innovative approach involved vaulting the dome space without any scaffolding by using a double shell with a space in between.

dès 65 Euro
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