+33 (0)187210355

Identifiez-vous


La Pérouse étrusque

  • La Pérouse étrusque

    Cela peut s’avérer difficile de décrypter ce qui appartient à la Pérouse étrusque dans cette ville dense, vallonnée et multidimensionnelle. Le but n’étant pas ici d’en retrouver chaque site étrusque mais d’être conscient des trésors étrusques près desquels vous passerez au quotidien. Des portions entières de murs étrusques tiennent encore debout, tout comme plusieurs portails – et même un puits, que vous verrez en sortant de l’animée Piazza IV Novembre. Le clou du spectacle est ledit Arc Étrusque. Ce Portail au nord de la ville, l’Arco Etrusco, est intégré aux murs originels de la ville et est le plus monumental et mémorable des sites étrusques. Étant le plus ancient portail de la ville, il remonte au IIIe siècle avant J.-C. Il se trouve au bout de la Via Ulisse Rocchi, en face de la Piazza Fortebraccio, et porte une inscription romaine sur sa partie supérieure : « Augusta Perusia », venant souligner la soumission suprême de la ville à Rome. Si ces quelques observations des étrusques ont éveillé votre curiosité et aiguisé votre appétit, alors visitez le Musée Archéologique de Pérouse, qui se trouve juste en dehors des murs étrusques de la ville. Ce sont les cloîtres de San Domenico qui abritent le Museo Archeologico, où sont exposées de la poterie étrusque, des dalles funéraires et de la ferronnerie, notamment un char en bronze.

Expérimentez une véritable visite de la Toscane avec

Transfert privé depuis l'hôtel du centre de Florence à l'aéroport de Florence

Nous fournissons des services de transfert avec des berlines Mercedes de luxe, des monospaces et des minibus pour l'aéroport Amerigo Vespucci (FLO) à Florence.
Nous offrons des services de transfert depuis et vers tous les hôtels, villas privées, appartements, résidences et fermes.
Prise en charge 2 heures et demie avant le décollage

dès €88

Vip Exclusive private cooking experience in a private Tuscan Renaissance villa

This is a private class with professional chefs, for 1 person to larger private groups. Designed for the travellers seeking special personalised treatment, the chef will be at your complete disposal for a culinary learning and dining experience. The location is on a Tuscan estate which is a winery and olive oil producer, the magnificent original kitchen of the Villa Pandolfini dating to 1455, will be yours, be welcomed with a coffee or glass of prosecco, a signature apron and recipe book. Menus are designed by us, any special requests can certainly be catered for.
We propose a 4 course meal preparation from antipasto to dessert. This includes a first course of fresh pasta making, gnocchi, risotto or Florentine crepes for example. Main meat or fish with vegetable side and of course dessert. 
The accredited cooking school was the first of its kind and the best in the region. This is the perfect introduction to Tuscan cuisine for the aspiring foodie.

dès €700

Anghiari By Night: Photography Walking Tour

Take your camera skills to the next level and discover the beauty of Anghiari at night. Your professional photographer will share tips and tricks on the techniques of night photography. Learn the art of good composition as you wander the streets and terraces of this stunning medieval town.This tour is designed for people of all skill levels who use DSLR or compact cameras - tripods are provided. Your photography tour is limited to just 8 people for personalized attention from your photographer guide.

dès €86.17

4 COURSE DINNER COOKING LESSON IN FLORENCE

The 4-Course Dinner is a lesson for those wanting to enjoy the evening, cooking and eating a traditional Italian meal with friends. This class is a practical and interactive group experience, allowing you to create and enjoy dishes that you can bring into your daily life.
You will be preparing an appetizer, a fresh pasta dish, a meat dish and a dessert.
Menu:
• Monday: Ricotta and Spinach soufflé / Potato gnocchi with tomato, basil and garlic sauce / Chicken with mushrooms and Marsala/ Chocolate soufflè
• Wednesday: Eggplant Caprese / Fresh egg pasta: ricotta and spinach raviolli / Hunter's chicken / Panna Cotta
• Friday: vegetable soufflé or Panzanella / Fresh egg pasta: Potato Tortelli with tomato sauce / Farmer's chicken / Tiramisù
Note: the menu is subject to change.

dès €69
Renseignez - vous