+33 (0)187210355

Inscrivez vous


Peposo del Valdarno (ragoût au poivre du Valdarno)

  • Peposo del Valdarno (ragoût au poivre du Valdarno)

    Pour: 4 personnes
    Temps de cuisson: 90 minutes
    Calories: 370 calories par part
    Niveau de difficulté: 2 ou 3

    Ingrédients:
    1 kg de jarret de veau
    1 litre de vin rouge (Chianti)
    sel selon votre goût
    grains de poivre noir
    poivre moulu
    5 gousses d’ail non épluchées
    sauge
    romarin
    4 baies de genièvre
    1 oignon rouge
    1 carotte
    200 g de purée de tomates

    1. Mélangez le poivre moulu et le sel dans un petit bol. Hachez finement l'oignon et la carotte et mettez de côté.
    2. Coupez le jarret de veau en cubes pas trop petits.
    3. Roulez les cubes de viande dans le bol de poivre et de sel mélangés auparavant.
    4. Placez la viande dans une grande casserole avec les gousses d'ail non épluchées, la sauge et le romarin, environ 15 grains de poivre noir, les baies de genièvre, l'oignon, la carotte et la purée de tomates.
    5. Couvrez tous les ingrédients avec le vin rouge, faites cuire à feu vif et portez rapidement à ébullition.
    6. Réduisez ensuite le feu au minimum et laissez mijoter pendant 2 heures au moins, en vérifiant régulièrement le niveau du vin. Si le contenu de la casserole est trop sec, ajoutez progressivement quelques gouttes de vin supplémentaires.
    7. Remuez fréquemment pendant la cuisson.

    Télécharger la recette

Expérimentez une véritable visite de la Toscane avec

Tuscan Cooking Class in Siena

Fall in love with Tuscany through its food during a 4-hour Tuscan cooking class in Senese countryside! Under the watchful eye of your host – a local chef – learn the secrets of Tuscany’s renowned cuisine to put together a lavish spread of ‘antipasto’(appetizer) and handmade pasta. At the end of your class, sit down with your host and fellow food lovers to enjoy your creations along with a glass of wine – just as the Tuscans do!

dès 89 Euro

Private transfer from Florence city or airport to Umbria Assisi-Perugia area

Take the worry out of your arrival or departure from Florence city orAirports with private transfers to hotels in the Umbrian  towns of Assisi or Perugia area. Relax as you drive through the garden of Italy.

dès 65 Euro

Local Market Tour and Dining experience at a Cesarina's home in Montepulciano

Visit the 
vibrant local market and immerse yourself in a 
private dining experience at a Cesarina's home, enjoy an 
exclusive show cooking and 
taste authentic recipes from Montepulciano treasured in family cookbooks passed down by real Italian Mammas. Feel the warmth of Italian hospitality as you connect with local people. 
Enjoy a 
4-course menu including starter, pasta, main course with side dish, dessert with 
drinks included (water, selection of red and white wines from regional cellars and coffee). At the end of the experience, take your souvenir back home: the official Cesarine 
apron and shopping bag.

dès 145 Euro

Chianti Classico & Super Tuscan 3 Winery Tour - Daily Departure from Florence

This tour goes in the famous Chianti wine growing region, to taste Chianti e Super Tuscan wines, lunch in a small boutique of wine.

dès 170 Euro
Renseignez - vous