+33 (0)187210355

Inscrivez vous


Fiori di Zucca Fritti (fleurs de courgettes frites)

  • Fiori di Zucca Fritti (fleurs de courgettes frites)

    Pour 4 personnes
    Temps de cuisson: 30 minutes
    Calories: 260 calories par part
    Niveau de difficulté: 1 ou 3

    Ingrédients:
    fleurs de courgettes
    275 ml d'eau pétillante
    185 g de farine
    sel selon votre goût
    huile végétale


    1. Préparez d'abord la pâte. Tamisez la farine dans un saladier et ajoutez progressivement l'eau en mélangeant pour éviter les grumeaux. Une fois que vous avez une pâte lisse sans grumeaux, ajoutez le sel.
    2. Mettez la pâte au réfrigérateur pendant au moins une demi-heure.
    3. Rincez soigneusement les fleurs, puis plongez-les délicatement dans l'eau froide.
    4. Égouttez-les bien et essorez-les doucement avec un torchon propre.
    5. Retirez avec les doigts les fleurs de courgettes de leur tige puis ôtez les pistils couverts de pollen qui se trouvent à l'intérieur des fleurs, ainsi que les petites feuilles vertes qui entourent la base des fleurs. Placez les fleurs de courgettes propres dans un bol.
    6. Faites chauffer l'huile végétale dans une grande poêle à frire.
    Plongez doucement les fleurs dans la pâte, une à la fois, en veillant à ne pas les briser.
    7. Puis ajoutez immédiatement chaque fleur à l'huile bouillante, en veillant à les retourner pendant la cuisson.
    8. Dès que les fleurs sont prêtes, égouttez-les et placez-les dans un bol couvert de papier essuie-tout pour enlever l'excédent d'huile.
    9. Servez chaud.

    Télécharger

Expérimentez une véritable visite de la Toscane avec

Private food walking tour and cooking class at a Cesarina's home - Chianti

Dive into your destination like a local foodie. Explore your Cesarina's most trusted artisanal food shops, tasting as you go. After your walking tour, immerse yourself in a private cooking class at the Cesarina's home,  learn the secrets of the most famous dishes of cuisine  from Chianti area and taste the fruit of your labour accompanied by  local wines. 

During the lesson the Cesarina will reveal the tricks of the trade of 3 authentic regional recipes. Have fun putting your cooking skills to the test. Participants will have a  workstation equipped with utensils and all the ingredients to make the dishes. Then, taste everything you have prepared accompanied by a selection of red and white local wines.

dès 290 Euro

Full Day Val d'Orcia with Private Driver

Enjoy a day trip to Val d'Orcia in a private chauffeured minivan!
Discover the lunar landscape of Crete Senesi, a rural area where clay fields are bordered by green cypress trees. Enjoy a scenic drive: olive groves, isolated villas and farms, poppies, and wheat fields. Visit the beautiful town of Pienza, walk its picturesque streets and taste some genuine Pecorino cheese. On the way to Montalcino, stopover at Sant'Antimo Abbey and immerse yourself in the natural beauty of Val d’Orcia. Then, visit a winery and have a tasting of Brunello. Before returning, take a stroll in the town of Montalcino and admire breath-taking views of the surrounding countryside from the ancient fortress.

dès 448 Euro

Private Full-Day Tour of Assisi from Florence

A private beautiful full day excursion to visit the land of St Francis and St Clare of Assisi. Your private driver and private guide will help you to discover the architectural and spiritual beauty of Assisi, which is a medieval hill town in central Italy’s Umbria region. 

dès 194,73 Euro

Into the Crete with the English Patient

Discover with a half-day or a full-day tour the beautiful landscape that was the magic frame for the love story between the nurse Hana and the soldier Kiph in the major blackbuster “The English Patient”: you'll touch by hand an extraordinary atmosphere of a land rich of culture, preserved hamlets and precious products that this earth has been giving since centuries.

dès 110 Euro
Recherche de villas